Logoframtagning
Hur viktig är logon?

Logo är något som vi började erbjuda för ca 1,5 år sedan. Vi har drivit RÄTT NAMN i 4 år. Anledningen till at vi började erbjuda logo var att vi upptäckte att våra kunders logos ibland kommunicerade något annat än namnet. Eftersom vår kärnkompetens är namn, så försökte vi ej lära oss själva, utan har testat olika samarbetspartners. Oftast får man 5-10 förslag från en enda designer, och priset är 8-15 tusen kr + moms. Vi har nu sedan ett halvår tillbaka hittat en samarbetspartner som passar oss och våra kunder perfekt.

 

Vi kommunicerar ut vad varumärket ska stå för till vår partner, och skickar sedan förslagen till dig. Du får 40-80 förslag från många designers, och dessutom till ett mycket lägre pris. Kvaliteten är minst lika bra som tidigare. Du kommer ha fått alla förslag inom 10 dagar från det att vi anlitar dem, och sen ingår ev justering tills du är nöjd. Härefter får du din logo i alla format som behövs - eps, jpg, png transparent mm. Våra logokunder är mycket nöjda.

Göra själv eller anlita expert?

Vi anser att namnet är något viktigare än logon, men logon är också mycket viktig. Ett bra namn och en bra logo har enligt vår erfarenhet en stor påverkan på företagets resultat. Några saker som gör logon viktig är: 
 

 • Det är tillsammans med namnet ansiktet utåt, och ofta första intrycket. Rätt logo kan därför ihop med namnet dra till sig eller stöta ifrån sig kunder, precis som en annons.
   

 • Logon påverkar intrycket man får av företaget. En proffsig logo bygger förtroende och tillit, och vice versa. Förtroende är ofta avgörande när det gäller att få kunder.
   

 • Logon kan bidra till att man kommer ihåg företaget.
   

 • Logon är en viktig del av varumärket. Varumärket är i sin tur ofta ett företags viktigaste tillgång.
   

Varför anlita RÄTT NAMN?

Att ta fram en bra logo kräver hög kompetens inom design och marknadsföring. Det är ett varumärkesbeslut, och därför måste logon skräddarsys för varje företag. Det räcker med andra ord inte att ha en snygg text och symbol, om man vill få optimalt resultat.


Lyckligtvis så anlitar de flesta experter för logo, och många stora företag betalar hundratusentals kr för logo och namn. Det finns en del som försöker själva i paint eller liknande. Ibland inser man att det tar för lång tid att lära sig det hela, och man måste fokusera på andra saker inom företaget. Ibland inser man själv att resultatet inte blir bra. Man ser ofta om en logo är framtagen av ett proffs eller ej.

 

Om det inte känns proffsigt, så kostar det enligt vår erfarenhet mer än det smakar att göra själv. Man behöver tänka på pengarna när man är nystartad, men en bra logo (och ett bra namn) är enligt oss något som man inte bör spara in på, om man vill få många kunder.

Några fördelar med att anlita oss för logo är:

 

 • Fler förslag än normalt, mellan 40-80 st. Ju fler logos man får, desto större chans att man får rätt logo.
   

 • Många designers tar fram sina förslag. Det gör att man får en större variation, och härmed större chans att man får fram bästa möjliga logon. 
   

 • Lägre pris än man normalt får betala.
   

 • Om ni även anlitat oss för namn, så blir fördelen att namn och logo kommunicerar samma sak.  

             35%

   sommarrabatt

  tom tis 30 juli
 

Klicka för intresseanmälan